Na jaren van piekeren, steeds onzekerder raken en last van somberheid hebben, heb ik gelukkig toch de stap genomen en Leefwijs gemaild. Heel snel kon ik terecht, maar dan komt het moment. Hulp zoeken, dacht ik altijd, dat hoef ik niet, ik kon het immers altijd allemaal wel alleen. Een grote stap was dat, maar wat ben ik blij dat ik het nu heb gedaan.
Veel gesprekken gehad. Een luisterend oor, alle tijd word genomen voor je. Stap voor stap bracht Marijke weer helderheid in mijn brein. Door vragen te stellen word je manier van doen gespiegeld, je gaat weer meer en over jezelf nadenken.
En nu na een half jaar ben ik nog herstellende, maar wow ik geniet en lach weer.
En dat door je verhaal kwijt te kunnen en bovenal zelf open te zijn zodat Marijke je verder op weg kan helpen. Geen gepieker, onzekerheid en bedrukt en somber leven. Nee ik voel het, ik kan de wereld weer aan.
Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, dat dacht ik eerst ook, maar nee ervaar en voel het zelf maar, het kan.

“Ik kwam bij Leefwijs vanwege een opeenstapeling van lang opgekropte emoties. Ik voelde me ontzettend onzeker over veel zaken en nog het meeste over mezelf. Toen ik het gevoel had dat ik echt “op slot” zat heb ik Marijke gebeld; ik had echt hulp nodig. Na de eerste gesprekken die heel fijn en prettig en vooral ook huiselijk verliepen merkte ik al echt dat ik wat ontspannener in m’n vel kwam te zitten. Ik begon bepaalde zaken ook echt anders te zien, en dat had ik eigenlijk niet eens zo snel verwacht. Ik merkte dat ik daardoor trots op mezelf werd, en dat gaf me weer wat zelfvertrouwen. Door alle emoties kwam ik lichamelijk ook wat “strak” te zitten in m’n lijf, ik had al langer last van vage klachten zoals stijve spieren en last van mijn rug. Marijke raadde me aan om eens een afspraak met Klaas te maken en ik kan gerust zeggen: dat was een hele bijzondere ervaring! Ik kan er geen verklaring voor geven maar ik voelde me daarna heel ontspannen. Na ruim een half jaar ben ik een hele positieve ervaring rijker en voel ik me goed. Het fijne is dat Marijke zelf veel eigen ervaringen heeft en dit ook open vertelt. Dat gaf mij het gevoel dat ze wist waar over ze sprak. Het informele bij haar thuis aan de gezellige keukentafel of lekker op de bank maakte mede het dat ik me prettig en op m’n gemak voelde. Ik raad alle mensen die net als ik ook een zetje in de rug kunnen gebruiken aan: maak een afspraak met Leefwijs en ervaar dat het echt mogelijk is om beter in je vel te komen en meer van je leven te genieten!”

“Ik kwam met hoofdpijn en was al tijden voortdurend moe en soms ook emotioneel. Klaas en Marijke, jullie hebben je over me ontfermd, zo voelde dat. Ik voelde me na de energetische behandeling al snel stukken beter en ik heb door de coaching leren begrijpen hoe ik beter met mezelf om moet gaan. Ik heb geleerd om grenzen aan te geven en dat is best moeilijk voor zo iemand als ik. Dank!”

“Na een verdrietige tijd die te maken had met onze scheiding kan ik me gelukkig weer ontspannen en aan leuke dingen denken. Ook goed voor de kinderen, want die hebben het toch ook allemaal mee moeten maken. Mediator Marijke van Leefwijs heeft ons uitstekend begeleid en zo was het dan toch mogelijk dat het geen vechtscheiding werd. Het is gelukkig allemaal afgehandeld en ik ben blij dat we nu goed kunnen overleggen over de kinderen. Dat komt de sfeer ten goede. Zonder Leefwijs waren we zeker weten helemaal vastgelopen in onze emoties. Marijke wist ons steeds weer bij de les te krijgen door haar prettige en professionele manier van doen. Ons huwelijk bestaat niet meer maar onze kinderen blijven onze kinderen en daarvan zijn we ons steeds goed bewust. Ik kan het iedereen aanraden om in geval van scheiding te kiezen voor Leefwijs!”

Mijn partner en ik zijn bij Marijke in coaching gegaan omdat onze relatie al een tijdje niet lekker liep. We hadden geen ruzie, maar we waren de verbinding helemaal kwijt. We leefden langs elkaar heen en ik wist niet of ik nog van hem hield. Er moest iets gebeuren anders waren we zeker uit elkaar gegaan, maar we hebben kinderen, dus dat wil je natuurlijk niet. We zijn eerst voor een kennismakingsgesprek geweest, dat was aangenaam. Aan de keukentafel. Mijn partner voelde zich ook snel op zijn gemak. Wij vertelden, Marijke luisterde voornamelijk.

In het tweede gesprek wist Marijke al binnen enkele momenten de vinger op de zere plek te leggen en kon ons vertellen wat er niet klopte in de manier hoe wij met elkaar omgingen. Wow, dat moest ik even laten bezinken. Zou dit het dan zijn? Waarom heb ik dat zelf nooit zo gezien? Ze had het juist. In een paar gesprekken gaf ze ons veel nieuwe inzichten. Wat stom dat je soms zo verzand in je eigen drukke leven dat je niet helder ziet wat er eigenlijk mis gaat. Nu weten we dat wel en we hebben veel praktische tips gekregen en ook kleine opdrachtjes. Het is een bewustwordingsproces, dat kost tijd. Maar alleen het feit dat je eens per week of per twee weken eens gaat zitten en je relatie en je omgang met elkaar eens flink onder de loep neemt is heel waardevol. Soms zelfs noodzakelijk als je het mij vraagt. Wij kunnen weer vooruit samen en daarvoor danken wij jou heel, heel erg Marijke.
 
Zit je niet lekker in je relatie? Marijke is geen therapeut en zo gedraagt ze zich ook niet, ze is een coach en dat was voor ons wel een drempelverlager. Ik zou het je echt aanraden!

Een man (38 jaar): “Vorig jaar overkwam het me: ik voelde me doodmoe, geprikkeld en gejaagd. Ik wilde het voor niemand weten want ik dacht: een burn-out, dat is toch iets voor watjes? Uiteindelijk liep ik vast en moest ik wel hulp gaan zoeken. Ik koos voor Leefwijs, en gelukkig maar! Leefwijs heeft een bijzonder goed doordacht plan voor herstel ontwikkeld, het heet LIFT. Het hielp me enorm. De energetische behandelingen van Klaas brachten me tot rust en mijn klachten verminderden. Ik ontdekte in de coach-sessies bij Marijke wat mijn valkuil was: ik stelde veel te hoge eisen aan mezelf. Waarom? Ik ben opgegroeid met de overtuiging dat je nooit de zwakste mag zijn, en daar ben ik te lang te ver in gegaan. Ik leerde stukje bij beetje beter naar mezelf en mijn lichaam te luisteren. Nu voel ik me krachtiger en meer in balans. Ik ben vriendelijker voor mezelf en een prettiger mens voor mijn omgeving.”