Tien jaar geleden kwam ze voor het eerst bij me. Ik was net begonnen mijn diensten als professioneel coach aan te bieden, er had een stukje in de krant gestaan. Eigenlijk was ik nog niet eens helemaal klaar met mijn opleiding maar ik had, na alles wat ik al geleerd had, wel vertrouwen in mezelf. Het stukje in de krant zat waarschijnlijk goed in elkaar want er werd uitvoerig op gereageerd. Het was nog net voor de crisis, dat moet ik er wel even bij vermelden.

Enfin, ze kwam en vertelde me dat ze tobde met een paar levensvragen. Ze vroeg me of ik haar kon helpen om wat klaarheid in haar hoofd te krijgen. Klaarheid, rust in je kop, het zijn de steeds terugkerende verlangens van mensen die bij me komen, dat is vanaf het begin zo geweest. We zijn van start gegaan en we hebben met elkaar de mooiste gesprekken gevoerd, het waren onvergetelijke sessies. Natuurlijk kwam het met haar helemaal goed en dat kwam heus niet alleen door de gesprekken, al moet ik zeggen dat ik nog altijd een beetje trots ben op ons samen en ook op de manier waarop ze haar leven nu vormgeeft. En hoe blij ik ben met de band die we sindsdien nog steeds met elkaar hebben. Nu, tien jaar later, heb ik meer dan honderd mensen kunnen helpen om weer in balans te komen. En zij? Ik ga volgende week beginnen om yogalessen bij haar te volgen en ik heb er zin in.
Zo helpen wij mensen elkaar op bepaalde momenten in het leven weer een eindje vooruit. Daar word ik nou blij van!