Als je kind het moeilijk heeft

Word je kind gepest op school? Gedraagt je kind zich vreemd? Kun je geen contact krijgen met je puber? Is er sprake van een scheiding waarbij je kind loyaliteitsproblemen of verwarring ondervindt? Is je kind eenzaam en heeft het moeite om er tussen te komen bij andere kinderen? Heeft je kind last van faalangst? Een gesprek met de kindercoach van Leefwijs lucht op en geeft ruimte. Het effect zal snel merkbaar zijn.

Praktische oplossingen en handvaten

Allereerst gaat het om vertrouwen. Op een speelse en vriendschappelijke manier werk ik aan de totstandkoming van dat vertrouwen en bied ik je kind een veilige ruimte om te vertellen over wat er allemaal speelt in het leven en in zijn/haar hoofd. Angst, verdriet, frustratie, ambivalentie, loyaliteit, schuldgevoel en boosheid; alles wat is mag aan bod komen. Niet alleen luisteren naar je kind is enorm belangrijk; ook een stil kind vertelt veel, denk aan lichaamstaal. Kijkend en luisterend baan ik mij samen met je kind een weg naar praktische oplossingen en handvaten waar hij/zij mee uit de voeten kan.

Hoe werkt het

Een paar gesprekjes met de coach kunnen al zorgen voor een belangrijke positieve ontwikkeling in het kinderbrein. Soms door een verhaal, een spel of een gekke grap ontstaat er een doorbraak en breekt de lach door. Dat zijn mooie momenten die verlichtend werken en stukje bij beetje het vertrouwen terug geven. Het gaat om het samen zaaien van meer levensgeluks-zaad! Je kind zal tevens ervaren dat het niet alleen staat in een soms moeilijke stille strijd. Samen maken we de weg vrij voor meer onbezorgdheid en plezier. Gun je kind een fijne kindercoach die meeleeft, steunt en inspireert!

Neem vrijblijvend contact op